Fra idé til lansering i ekspressfart!
Dette er fordelene med Minimal viable product (MVP).
Hva er Minimal viable product (MVP)?
For å kunne lansere nye tjenester så raskt som mulig, og ikke minst gjøre sluttbrukerne fornøyde, har vi valgt en Minimal viable product-tilnærming til produktutvikling. Uttrykket ble introdusert av Eric Ries i boka The Lean Startup; en moderne klassiker innen entreprenørskap og forretningsutvikling.
«The minimum viable product is that version of a new product which allows a team to collect the maximum amount of validated learning about customers with the least effort.»
Poenget er at du ikke må ha et komplett, finjustert produkt før du gjør det tilgjengelig på markedet. Snarere tvert imot! Det er enklere for sluttbrukerne å sette ord på hva de faktisk trenger (og kan leve uten) hvis de har et konkret produkt å forholde seg til. Dessuten går prosessen fra idé til lansering mye raskere. La oss utdype:
Raskeste vei til mål
Mange leverandører bruker unødvendig lang tid på å lansere nye produkter og tjenester – rett og slett fordi prosjektene blir for omfattende. De tar høyde for overflødige integrasjoner og funksjoner som sjelden blir brukt. En Minimal viable product-tilnærming tvinger oss til å tenke enklere og fjerne uviktige (kanskje til og med unødvendige) funksjoner og heller prioritere oppgavene som må løses. Som kunde av Digitive betyr det at du får produktet eller tjenesten din på markedet raskere – med funksjonene som er essensielle for brukerne.
På brukernes premisser
Når MVPen er lansert og tatt i bruk, kan vi lære av brukerne i arbeidet med å forbedre produktet – istedenfor å tro og mene. Eric Ries kaller det en build - measure - learn feedback loop. Vi gjør analyser som gir umiddelbar innsikt i hvilke funksjoner som eventuelt mangler og hvilke som må justeres. Brukernes respons vil nesten garantert gi nye ideer, som vi tar med oss videre i produktutviklingen.
For det er nå jobben med å lage den ultimate tjenesten starter, men da ved å gjøre fornuftige prioriteringer basert på sluttbrukernes premisser.